Proliferatie van producten in voeding en dranken: hoe past u uw toeleveringsketen aan?

By Bernard Milian

Niche-leveranciers hebben een veel grotere impact op de voedings- en drankindustrie dan tien jaar geleden. Leveranciers van artisanale bieren en artisanale frisdranken hebben een aanzienlijke groei van hun marktaandeel in hun respectieve segmenten gekend door unieke smaken en een grotere variëteit aan de markt aan te bieden. Zo zijn ambachtelijke bieren nu goed voor ongeveer 24% van de Amerikaanse biermarkt. Consumenten hebben hierop gereageerd door hun aankopen te verschuiven naar ambachtelijke drankenleveranciersDeze verschuiving in de voorkeuren van kopers heeft op zijn beurt meer nieuwe toetreders tot de markt aangetrokken, waardoor het aanbod verder is uitgebreid.  

Voor de grote drankenproducenten hebben deze marktontwikkelingen geleid tot de noodzaak om te reageren met een breder aanbod dat een eigen productportfolio vormt. Als gevolg daarvan hebben zij een snelle groei van het aantal SKU’s dat zij aanbieden ervaren, omdat zij ernaar streven concurrerend te zijn en hun marktaandeel te beschermenVoor veel producenten heeft dit alleen al in de afgelopen jaren geresulteerd in een verdubbeling van het aantal van hun SKU’s.  

Hoe meer producten er zijn, hoe minder betrouwbaar de voorspellingen zijn en hoe minder aandacht er aan elk item kan worden besteed. 

Versnelde productproliferatie zorgt voor een rimpeleffect in de inkoopplanning van deze bedrijven. Hoewel het aantal artikelen is verdubbeld, hebben de meeste bedrijven het aantal medewerkers op hun planningsafdelingen niet verhoogd en hebben ze weinig omzetgroei gezien. Als gevolg daarvan erodeert of stagneert de voorspellingsnauwkeurigheid. Bovendien leidt een verdubbeling van het aantal stock stockagerequivalenten, door het constant houden van het aantal planners, tot een vermindering van de tijd die nodig is voor het plannen van een materiaal met ongeveer 50%. Hoe meer de planningstijd wordt verkort, des te waarschijnlijker is het dat de voorraadniveaus niet overeenkomen met de werkelijke marktvraag. Dit leidt vervolgens tot een vermindering van de klantenservice en een toename van de voorraad. 

Aan de andere kant heeft onze Replenishment+ oplossing en het gebruik van de Demand Driven MRP-methodologie die erin is opgenomen, Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) in staat gesteld om de servicetarieven te verbeteren en tegelijkertijd de voorraadniveaus aanzienlijk te verlagen. De verbeteringen van CCBA bestaan uit het afstemmen van de materiaalstromen op de werkelijke vraag en het genereren van de daaruit voortvloeiende leveringsorders met behulp van Replenishment+, een eenvoudig te gebruiken en intuïtief planningsysteem. Sehen Sie sich die Fallstudie an, um zu sehen, wie die CCBA den Bestand innerhalb der ersten 8 Wochen um 29% reduziert hat

Om meer te weten te komen over hoe Coca-Cola Beverages Africa zijn supply chain heeft geoptimaliseerd met DDMRP, kunt u zich aansluiten bij Barry Anderson, Supply and Demand Planning Specialist bij Coca-Cola Beverages Africa (CCBA), op 10 juni om 17:00 CET. Hij zal uitleggen hoe DDMRP het CCBA heeft geholpen om de beste servicetarieven, kortere levertijden en lagere voorraden te bereiken. 

Klik om u te registreren voor deze webinar van een uur: https://bit.ly/2yFTMAR.  

 

Get in Touch

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

You may also enjoy